~NOTE~

Selasa, 1 Februari 2011

salam ukhuwwah....!!!

salam ukhuwwah fillah....insyaAllah....


mencari dunia yang tapi meninggalkan akhirat...itu adalah orang2 yang tidak bertamadun....pada mereka...tiada lagi kehidupan selepas dunia....wallahulam....


ada kisah yang hendak dikongsikan bersama....
mengenai akhir zaman kita.......


hayatilah......

Kisah ini adalah satu kisah yg terpenting sekali jika di bandingkan dengan kisah -kisah yg lain . Kisah itu bukan saya sengaja tidak mahu menulisnya tetapi saya tidak dapat merungkai rahsia di sebalik kisah tersebut .

Satu "unit puzzle" masih belum lagi dapat dicantumkan pada induknya ,maka ia akan menjadi teka - teki dan misteri . Ada sebahagian orang yg telah bosan mendengarnya ,dan ada sebahagian orang juga yg sudah melabelkan kisah ini sebagai sesat dan mengarut ,ada juga yg mengatakan perkara ini tidak penting dan ada juga yg sudah mendakwa - dakwi . Kisah yg terpenting ini adalah sebahagian drp kisah AKHIR ZAMAN ,ianya tidak boleh dipisahkan kerana kisah tersebut warid@termaktub di dlm hadis rasulallah s. a.w

Pernahkan para pembaca budiman mendengar LELAKI BANI TAMIM atau PEMUDA BANI TAMIM ? sudah pernah ? atau tidak pernah ? Selain itu pernahkan anda mendengar PANJI_PANJI HITAM DARI TIMUR ? Hariss bin Harras ? Golongan Al MANSUR ? Golongan yg tidak terkalahkan ? Seorang lelaki yg bernama SYUIB ? . Mereka ini adalah tokoh-tokoh besar di akhir zaman . Mereka bukan calang-calang manusia . Tetapi siapakah mereka ini?Di manakah mereka sekarang ini ? Adakah berdosa sekiranya kita mengkajinya ? .

Setelah saya teliti hadis-hadis yg berkaitan dengan mereka ,nampaknya saya gagal dalam mencantumkan puzzle yg terakhir itu ,ia seperti suatu rahsia yg terbesar ,Teka teki itu sukar di cari jawapannya .. Kalau para pembaca ada maklumat berkenaan mereka, SUDIKAH ANDA BERKONGSI MAKLUMAT DENGAN SAYA ?

Seorang lelaki dari Bani Tamim adalah orang kanan kepada Khalifah Besar di akhir zaman iaitu Imam Mahdi r.a . Lelaki dari keturunan Bani Tamim ini adalah orang yg bertanggungjawab menyediakan atau memudahkan tapak pemerintahan Imam Mahdi r.a . Bagaimanakah lelaki Bani Tamim ini lakukan perkara itu ? . Adakah perlu Lelaki Bani Tamim ini menjadi Perdana Menteri terlebih dahulu ? ataupun setakat beliau mengistiharkan diri dan diikuti dengan berduyun-duyun manusia pergi untuk berbaiah dengannya @ janji setia ?.Atau ada cara yg lain yg manusia tidak terfikir ..


Kalau jiran kita tiba-tiba mengistiharkan beliaulah lelaki Bani Tamim ,adakah kita akan mempercayainya ? percaya atau tidak ? ... ini adalah satu ujian yg bukan mudah untuk diharungi .

Pada masa dahulu ada seorang amir bagi sebuah Jamaah yg dikenali di seluruh Tanah Melayu .Jamaah tersebut dikenali sebagai Jamaah Al Arqom dan ketuanya /amirnya bernama Ustaz Asari bin Muhammad . Beliau mendakwa sebagai Pemuda Bani Tamin / lelaki dari bani Tamin ,seorang Mujaddid Akhir Zaman.dsb . Adakah benar dakwaan beliau itu ? ,adakah dia seorang yg layak ? Adakah beliau orang yg sebenar-benarnya ataupun beliau tersilap langkah dan percaturan sahaja ? .

Adakah calon -calon yg lain ..? Mungkin ada ..tetapi kita tidak tahu ...kalau pembaca tahu boleh kah saya berkongsi dengan para pembaca yg budiman..

Lelaki drp keturunan Bani Tamim ini adalah orang yg mencetuskan Jadual Allah di akhir zaman . Ditangannya seperti ada pemetik api dan bila-bila masa sahaja ia akan memetiknya dan menyalakan sumbu peledak bom , dan sudah tentu beliau tidak sewenang-wenangnya memetik api itu...Apabila beliau telah membakar sumbu tersebut maka jadual Allah akan berjalan dan tidak akan berpatah balik .Maka wahai sekalian manusia inilah ujian yg pertama demi menyatakan iman kalian ,adakah kalian bersama beliau atau menjadi penentangnya ? . Maka bersedialah dengan panggilan jihad fisabilillah .

Ketika ini saya masih mencari -cari calon yg sesuai sebab ini adalah perkara yg penting bukan suatu yg remeh . Pada masa yg sama rancangan "MEREKA" hampir disempurnakan , Mata yg melihat anda .. hampir mendarat di puncak piramid ... dan kita masih lagi tidak mahu memberi sedikit ruangan di minda kita untuk berfikir tentang nasib ummat Islam pada masa kini. Dan kita masih leka dan terus leka ...tanpa menemui noktah kesedaran dan kita suka dengan keadaan itu sebenarnya.

---------

Golongan Yg Membawa Panji-Panji Hitam Dari Timur.

Panji atau bendera berwarna hitam atau putih ,sekiranya hitam maka tulisan putih ,sekiranya putih maka tulisannya hitam . Bendera itu di tulis kalimah syahadah . Bendera itu adalh bendera rasulallah ,kerajaan rasulallah yg akan diwarisi kepada khalifah-khalifahnya . Bendera itu sebagai panji-panji tentera Imam Mahdi r.a .Jadi siapakah tentera Mahdi itu .

Mari kita lihat calon-calonnya ..

1-Adakah mereka adalah gerakan -gerakan Islam atau parti-parti plitik Islam di seluruh dunia cthnya JIM iaitu Jamaah Islah Malaysia , ABIM iaitu Angkatan Belia Islam Malaysia , Parti Islam SeMalaysia ataupun gerakan-gerkan dan parti-parti Islam di seluruh dunia . Kalau lah mereka , sudah tentu salah seorang pemimpin gerakan dan parti politik itu ialah Pemuda dari Bani Tamim yg dijanjikan oleh Allah . Adakah mereka?2-Adakah mereka itu adalah bekas ahli-ahli Al Arqom yg telah diharamkan kerajaan dan dilebelkan sebagai ajaran sesat . Khabarnya mereka bersedia ke arah itu pada masa dahulu dan sekarang ia agak senyap dan sayup-sayup kedengaraan akuan itu. Kalaulah mereka sudah tentulah Ust .Asari Muhammad itu Bani Tamim .Adakah mereka ?

3- Adakah mereka itu adalah Jamaah Tabligh yg terkenal diseluruh dunia itu ,khususnya di Negara India dan Pakistan dan jamaah ini tidak asing di Malaysia .Baru-baru ini mereka membuat Ijtimak di Sepang .Khabarnya ratusan ribu manusia hadir di Ijtima' itu . Pemimpin -pemimpin mereka terdiri drp orang-orang yg alim dikenali sebagai maulana . Bukan senang nak dapatkan gelaran itu . Maulana bermaksud "tuan kami " . Nampaknya mereka adalah orang yg lasak dan selalu berdikari keluar ke jalan Allah . Kalaulah mereka ,sudah tentulah salah seorang pemimpin mereka adalah Lelaki Bani Tamim .4-Adakah mereka itu dikalangan ahli sufi .menurut pembacaan dan kajian saya ,(kalau salah ,tolong perbetulkan ) ahli sufi ini adalah orang -orang yg menjalani tarikat .Hasil daripada riadah ( istilah orang yg selalu berzikir ) maka terhasillah drp madrasah tersebut orang-orang yg soleh dan para wali Allah .Di antaranya ialah Imam Ghazali r.a ,Sheikh Abdul Qodir Jailani , Imam As Sazali , Sheikh Bahauddin dan ramai lagi . Saya ambil contoh Sheikh Abdul Qodir Jailani ,beliau adalah Sultanul Arrifin ( Sultan bagi Arif Billah ) ataupun Wali Qutub dan Mujadid pada zamannya . Kalaulah mereka itu adalah pemegang panji-panji hitam dari timur maka sudah tentulah salah seorang drp Sheikh-Sheikh mereka itu adalah keturunan yg terpilih diakhir zaman ini , iaitu Bani Tamim .Adakah mereka ?

5- Adakah mereka itu dikalangan pengamal-pengamal silat ,contohnya ,silat gayung , silat cekak ,silat Lincah dsb . Mereka seperti saya maklumi sentiasa bersedia ke arah itu .Bahkan bendera pun sudah di reka . Cuma menanti panggilan ,mereka akan menyahut . satu sikap yg positif . Kalaulah mereka itu pemegang amanah yg terbesar di akhir zaman sudah tentulah salah seorang mahagurunya adalah lelaki dari Bani Tamim yg akan memetik api untuk membakar sumbu bom/peledak/dinamit itu . Adakah mereka? .6- Adakah saudara - saudara kita di timur tengah yg sedang berperang melawan tentera NATO dan USA di Afganistan .Mereka dikenali sebagai TALIBAN . Bagaimana pula dengan AL QOEDA . Al QOEDA adalah kumpulan khayalan bercapkan wahabi , jenama U.S.A . Jenama ini dimasyhurkan ketika peristiwa pembohongan terbesar abad 21 ini ,iaitu pelanggaran 2 menara berkembar di NEW YORK . Maka mereka tersingkir drp carta calon Bani Tamim . Taliban dengan perwatakan tahan lasak sepertinya layak untuk menjadi pembawa panji-panji hitam dari timur .Kalau begitu sudah semestinya salah seorang daripada pemuka-pemuka mereka adalah pemuda Bani Tamim . Adakah mereka?7- Calon yg terakhir yg saya boleh ketengahkan ialah penduduk - penduduk di sekitar Khurasan /Asfahan Iran yg bermazhab Ahli Sunnah . Bukan saya menolak calon -calon rakyat Iran yg bermazhab Syiah tetapi mereka itu pada hemat saya tersingkir drp carta calon Bani Tamim kerana mereka sangat berbeza dengan kita . Apakah perbezaan mereka itu ...para pembaca dipersilakan melihat catatan -catatan lama di dlm blog ini untuk mengetahui apa yg saya maksudkan. Kalau merekalah yg dimaksudkan Bani Tamim maka sudah tentulah ada dikalangan mereka adalah orang yg telah Allah janjikan itu . Adakah mereka?


diberi oleh seorang sahabat...
wallahualam....
^_^

3 ulasan: